Effect of Dried Molassed Sugar Beet Pulp and Molasses on Silage Quality of Forage Turnip (Brassica rapa L. ) - Doğan Daş, Besime; Denek, Nihat (Progress in Nutrition, 2022)
Öz         Bu çalışmada, farklı seviyelerde kurutulmuş molaslanmış şeker pancarı hamuru (DMSBP) ve melas (M) ilavesinin yem şalgam ( Brassica rapa L.) silajlarının fermantasyon kalitesi üzerindeki etkisini belirlemek amaçlanmıştır . Yem şalgamı DMSBP (% 0, 7, 10 ve% 15) ve M (% 0, 1, 2 ve% 3) ilave edildi. DMSBP ve M ilavesi, yem şalgam silajlarının silaj kalitesini ve fermantasyon parametrelerini geliştirdi. I in Vitro organik madde sindirim (IVOMD) ve yem şalgam silajlarının metabolik enerji (ME) DMSBP ilave (p